Om bolleskam og den metakognitive sekretær

I går var jeg Instagram-gæst hos Maj Wismann i hendes daglige liveudsendelse. Hvis du ikke ved, hvem Maj er, så kan jeg fortælle at hun er kvinden bag Websexolog og Onlinebiz. Og så er hun en af mine nære veninder, som jeg taler med dagligt og alt og intet.

Én af de ting, vi kom ind på var konceptet bolleskam. Og inden din beskidte tankegang løber af med dig, så handler det altså ikke om, hvad der foregår under dynen. Det handler om den underskudsfølelse, der kan ramme, når man føler, at man burde være “sådan én, der bager boller”.

Men der ER faktisk ingen grund til at slå sig selv oven i hovedet. Lige nu hænger de fleste lidt i med det yderste af neglene. Vi har arbejde, der ikke forsvinder bare fordi der er verdensomspændende Lockdown. Vi hjemmeskoler vores børn. Vi forsøger at planlægge, så vi ikke skal i Brugsen flere gange end højst nødvendigt. Vi har med andre ord nok at se til!

Lyt til den metakognitive sekretær

Min verden er lidt anderledes for tiden. Jeg er selvstændig, og selvom jeg stadig har kunder, så er der også mere stille i min forretning, end normalt. Det betyder at jeg kan gå lidt til og fra. Og det betyder også, at jeg har fået tid og overskud til at gøre noget andet end jeg plejer.

I mit tilfælde er det en gave at have mulighed for at mærke, hvad jeg har LYST til. Ikke bare, hvad jeg skal gøre fordi jeg plejer. Det betyder fx nybagte boller og en lang gåtur midt på dagen. Små stunder hvor jeg bare stoppe op og lader fuglesangen og solen synke ind.

Og i de små stunder arbejder min metakognitive sekretær. Hun har ellers været stille det sidste års tid (eller også har jeg haft for travlt til at lytte efter). Og hun fortæller mig, at jeg vil noget mere. At jeg skal gøre plads til den mere kreative og skabende side, der mangler plads som tingene er nu.

Engang var jeg sådan en, der syede tøj til mig selv og mine børn. Som bagte fine cupcakes, tegnede, hæklede, strikkede og forspirede sommerblomster. Som fandt ro ved at stå i et drivhus og nippe en tomatplante.

I de sidste 5-6 år har mit fokus været rettet andre steder hen. Jeg skulle kæmpe mig op efter et stressnedbrud, jeg mistede mit job, jeg mistede min mor. Og så blev jeg selvstændig og fik travlt med at bygge forretning.

Nu er der tid og ro til at lade min metakognitive sekretær tale ud. Og til at pakke min mangeårige bolleskam væk.

Mit forår er kommet.

2 kommentarer til “Om bolleskam og den metakognitive sekretær”

  1. Der er ingen tvivl om at det her bliver DIT forår ❤️

    Glæder mig til at følge med i alle dine skøre husmor-projekter 😁🧁🌱

    1. Jamen hvad kan jeg sige – livet herude på landet er jo svært ikke at blive lidt lykkelig over 🤠

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen